Architect Richard Parr perfects working from home with his Cotswolds office extension

2

Photo Credit:Wallpaper*

Cotswolds-based architect Richard Parr has converted a 19th century agricultural building into a modern studio addition for his practice, which is located in the countryside next to his home, in�…

Cotswolds-based architect Richard Parr has converted a 19th century agricultural building into a modern studio addition for his practice, which is located in the countryside next to his home, in Easter Park Farm
A 19th century agricultural barn now contains architect Richard Parr’s Cotswolds studio 
When architect Richard Parr moved to the Cotswolds 15 years ago, to live and set up his studio, it was a pretty radical move. However, he only saw advantages, such as eliminating his commute, getting more space for his money, spending more time with his family, and being closer to nature and a more sustainable way of living. His bet paid off big, not least now, when we all find ourselves working from home and juggling work and family life on a different level entirely. 
Parr, a working-from-home veteran now, has in fact just completed a new extension to his countryside studio – the conversion of a 19th century agricultural barn on his property. His original studio contained eight workstations, occupying buildings that were formerly a hayloft, cow shed, dairy barn and a bull pen. The new addition offers valuable extra space to the small but dynamic practice in what was a grain loft, one of the last remaining buildings to be converted on the estate. 
‘My life is my work, I enjoy living the way I design for other people, so why separate it? This is also a testing ground for ideas,’ says Parr, who admits that some infrastructure work was needed before everything could work smoothly.

‘Fast broadband throughout has made it all work as well. Investment was needed and I brought in fibreoptic some years back.’
The ground floor contains an entrance with informal client meeting space and breakout room; the upper level houses workspace and a timber pod containing a shower room and kitchen. The colour palette ranges from neutral, natural colours (such as the exposed wood), to darker tones, and original materials, such as the old rustic stone walls, sit effortlessly side by side with recycled rubber flooring, a ceiling comprised of wood wool panels and raw plaster paint colour.
Thank you for registering to the newsletter
Wallpaper* Newsletter
Share your email to receive our daily digest of inspiration, escapism and design stories from around the world
Sign Up
Please keep me up to date with special offers and news from Wallpaper and other brands within the TI Media. UK Group.
Please keep me up to date with special offers and news just by email from carefully selected companies. Your personal details will not be shared with those companies – we send the emails and you can unsubscribe at any time.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google

For More Details : Wallpaper*