This minimalist San Francisco house thrives through contrasts

2

Photo Credit:Wallpaper*

Edmonds + Lee’s latest residential offering is the redesign of a Noe Valley Craftsman house in San Francisco, which maintains the original historic facade untouched, while completely reimagining the interior and rear, following the studio’s acclaimed m…

Edmonds + Lee’s latest residential offering is the redesign of a Noe Valley Craftsman house in San Francisco, which maintains the original historic facade untouched, while completely reimagining the interior and rear, following the studio’s acclaimed modern minimalist approach
While the house’s front remained virtually untouched, its rear facade was refreshed with a modern extension and redesign
Inspired by London-style Victoria conversions, the owners of a newly bought Noe Valley Craftsman style house in San Francisco called upon local architecture studio Edmonds + Lee to redesign the property as their family home; this meant keeping the street facing facade virtually untouched, while focusing their efforts and any major changes on the rear side interior and extension. 
But what started as a simple kitchen extension quickly transformed into a full scale interior reimagining, as the architects and owners steadily added a newly-finished, expanded basement; a new staircase between basement and ground floor; and a minimalist garden facade, where the studio was able to fuse the historical house’s outline with their own, modernist inspired approach.
The interior certainly maintains a flavour of its original, period character, using timber and a lot of the original detailing.

Yet, the refresh clearly places the space in the contemporary realm through a sleek, minimalist approach, which combines neutral, calming colour tones and smooth, welcoming surfaces. At the same time cool stones and sharp lines ensure a polish look throughout.
Light floods in through large windows on all floors – even the basement, through the use of a light well. ‘The kitchen is the soul of the house — the clients are enthusiastic cooks and party hosts, partially thanks to the wife’s professional experience at Williams-Sonoma — and opens up to the outdoors, which was a central part of the original (and final) brief,’ say the architects. 
Thank you for registering to the newsletter
Wallpaper* Newsletter
Share your email to receive our daily digest of inspiration, escapism and design stories from around the world
Sign Up
Please keep me up to date with special offers and news from Wallpaper and other brands within the TI Media. UK Group.
Please keep me up to date with special offers and news just by email from carefully selected companies. Your personal details will not be shared with those companies – we send the emails and you can unsubscribe at any time.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google

For More Details : Wallpaper*